In productie: Windturbine ADVL Juprelle

Net over de taalgrens werd een windpark gerealiseerd door EDF-Luminus waarbij Hesbenergie één windturbine financierde. Deze windturbine is ook zichtbaar vanuit Vlaanderen, vandaar dat Bronsgroen en Hesbenergie de taalbarrière hebben doorbroken zodat ook Vlamingen mee konden investeren, via de BV ADVL die we hiervoor samen hebben opgericht.

windenergie investeren bronsgroen

Technische details

Vermogen3,4 MW
Verwachte jaarlijkse productie5.500.000 kWh
Aantal gemiddelde huishoudens1.500
CO2 besparing per jaar2.400 ton
Eigenaarschap100% burgercoöperanten (gedeeld met Hesbenergie)
Investering€ 3.500.000
Bouwjaar/ingebruikname2021

De windturbine

Het vermogen van deze windturbine zal 3,4 MW bedragen, waarmee Bronsgroen en Hesbenergie aan 1.500 huishoudens hernieuwbare energie kunnen leveren. Dit zou een jaarlijkse besparing van 2.400 ton CO2 betekenen.

Deze windturbine is 100% gefinancierd en eigendom van burgerparticipatie. We werken hier mee samen met de burgercoöperatie Hesbenergie.

Status

De windturbine produceert 100% hernieuwbare energie voor burgercoöperanten sinds najaar 2021.

Kapitaalsoproep AVDL BV afgesloten

Voor bestaande coöperanten die over minstens 4 aandelen Bronsgroen cvba-so beschikken, gedomicilieerd zijn in het arrondissement Tongeren en willen gebruik maken van Tax Shelter-regeling, bestond de mogelijkheid om te investeren in de Besloten Vennootschap Aux Vents de Liège (afgekort AVDL BV) door het verwerven van één of meerdere B-aandelen in deze vennootschap. Ondertussen is het volledige kapitaal volgestort.


Geplaatst

in

door

Tags: