Voordelen

Bij Bronsgroen cv krijg jij de unieke kans om te investeren in hernieuwbare energie en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Door jouw steun aan Bronsgroen help je lokale groene energieprojecten, zoals zonnepanelen en windturbines, te ontwikkelen. Zo draag jij bij aan de transitie naar een koolstofarme samenleving en profiteer je van een stabiele investering.

Door te investeren in lokale energieprojecten, stimuleer je niet alleen de regionale economie, maar verminder je ook jouw ecologische voetafdruk en de afhankelijkheid van geïmporteerde fossiele brandstoffen. Lokaal geproduceerde energie vermindert transportkosten en energieverliezen die optreden bij het transport van elektriciteit over lange afstanden. Dit resulteert in een efficiënter en milieuvriendelijker energiesysteem dat voordelen oplevert voor zowel jou als investeerder als voor de hele gemeenschap.

Als coöperant en investeerder in Bronsgroen kan je de lokaal opgewekte hernieuwbare energie tegen een interessante prijs afnemen. Je profiteert van de opgewekte groene energie door deze tegen een relatief lagere prijs af te nemen dan de marktprijs, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op jouw energierekening. Bovendien maakt Bronsgroen het gebruik van groene energie aantrekkelijker, zodat je gemakkelijker kunt overstappen op een duurzamer en milieuvriendelijker alternatief.

We werken hiervoor samen met Ecopower, die onze opgewekte hernieuwbare energie koopt, en herverdeelt naar particulieren. Om klant te worden bij Ecopower moet je coöperant zijn bij Bronsgroen of één van de andere coöperaties in Vlaanderen. Vanaf 2 Bronsgroen aandelen kan je bij Ecopower een contract als klant afsluiten, waardoor je de door Bronsgroen opgewekte hernieuwbare energie zelf kan aankopen tegen een concurentieel tarief.

Als coöperant wordt je uitgenodigd op onze jaarlijkse Algemene Vergadering, waar Bronsgroen een overzicht geeft van de projecten en jouw opbrengst. Je krijgt onze uitnodiging per e-mail, om onnodige kosten en CO2-uitstoot te beperken. Je hebt één stem op de Algemene Vergadering, ongeacht het aantal aandelen dat je bezit.

Je ontvangt ook het Eikenblad, onze elektronische nieuwsbrief voor vennoten. Deze Nieuwsbrief wordt verzonden per e-mail.

Na 5 jaar kan je kostenloos uitstappen, zoals beschreven in onze statuten.

Je krijgt jaarlijks een dividend van je aandelen. De overheid besliste dat een deel van de Roerende Voorheffing op het dividend kan vrijgesteld worden. We keren het dividend uit op het rekeningnummer van de opdrachtgever, of een andere aangeduide begunstigde.

BoekjaarDividend
20191%
20201%
20211%
20222%
20232,5%
Evolutie van het jaarlijkse dividend van Bronsgroen