Jenevermuseum Hasselt

Bronsgroen cv is verheugd om een nieuw duurzaam project aan te kondigen: een zonnepanelen-installatie bestaande uit 60 zonnepanelen op het dak van het Jenevermuseum in Hasselt. Met deze installatie wordt niet alleen bijgedragen aan een groenere toekomst, maar ook de historische waarde van het Jenevermuseum geïntegreerd met moderne, duurzame technologie.

Aantal zonnepanelen60
Verwachte jaarlijkse opbrengst23.000 kWh
Aantal gemiddelde huishoudens6,5
Investering Bronsgroen
Aantal aandelen
Eigenaarschap coöperanten100%
Installatie – ingebruiknamezomer 2024

Het Jenevermuseum in Hasselt is meer dan alleen een museum; het is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en traditie van jenever, de nationale drank van België. Bezoekers krijgen hier een diepgaand inzicht in het productieproces van jenever, van graankorrel tot glas. Het museum is gehuisvest in een prachtig historisch pand en biedt naast tentoonstellingen ook proeverijen, workshops en educatieve programma’s. Door het combineren van traditie met moderne technologie zoals deze zonnepanelen-installatie, toont het Jenevermuseum zijn inzet voor duurzaamheid en innovatie.

Bronsgroen is een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk. Wij zijn toegewijd aan het bevorderen van duurzame energieoplossingen in de regio. Door te investeren in groene energieprojecten, zoals zonnepanelen en windturbines, dragen wij bij aan een duurzamere toekomst en helpen we gemeenschappen over te schakelen naar hernieuwbare energiebronnen. Onze coöperatieve structuur betekent dat onze leden, de burgers, direct betrokken zijn bij onze beslissingen en profiteren van onze successen.