Werkgroep Energie-efficiëntie

We hebben een werkgroep met vrijwilligers die na denkt over zinvolle investeringen die passen binnen de filosofie van Bronsgroen.

We realiseerden al mooie projecten zoals het begeleiden van de school Wonderwijzer in Zutendaal naar een investering in warmtepompen en zonnepanelen we deden ook energiescans voor de stedelijke basisscholen in Tongeren en organiseerden bijvoorbeeld een groepsaankoop LED-verlichting.

Deze werkgroep heeft volgende opdrachten:

  1. Het uitwerken van economische modellen om de energiefactuur in scholen & sociale organisaties te verlagen; het ESCO-model biedt veel perspectief voor ons als coöperatie.
  2. Het actief zoeken naar scholen en organisaties in Limburg die interesse hebben om samen te werken met ons als burgercoöperatie om hun gebouw(en) energiezuinig te maken (voeren van gesprekken met directie, raad van bestuur, oudercomité, leerkrachten, …)
  3. Het uitvoeren van plaatsbezoeken om de staat van de gebouwen te analyseren, en te onderzoeken welke investeringen mogelijk zijn. 
  4. Het effectief investeren in gebouwen van scholen & sociale organisaties die overtuigd zijn van de meerwaarde van ons aanbod. We hebben al geïnvesteerd in zonnepanelen, LED-verlichting en verwarming.

Heb jij kwaliteiten waarmee je bij een van deze doelen zou kunnen helpen en interesse om een vergadering van de werkgroep bij te wonen stuur dan zeker een mailtje naar info@bronsgroen.be .