Windturbines in Dilsen-Stokkem

In Dilsen-Stokkem heeft Windvision samen met Bronsgroen 3 windturbines gebouwd. De turbines van het merk Vestas hebben een tiphoogte van 175 meter, een vermogen van elk 2,2 MW, en kunnen samen voorzien in het elektriciteitsverbruik van 5.000 gezinnen. Voor Bronsgroen is dit het tweede windproject dat gerealiseerd zal worden, na de oplevering van een windturbine in Juprelles in juli 2021. Voor beide partners is dit het eerste Vlaamse windproject. De werken gingen op 12 april 2021 van start, en ondertussen zijn de drie windturbines aan het testdraaien.

De samenwerking tussen Windvision en Bronsgroen werd reeds jaren geleden opgestart. Bronsgroen investeert voor een beperkt bedrag in de windturbines. In een onderlinge overeenkomst tussen de twee partijen werd afgesproken dat tegenover de investering niet alleen een jaarlijkse vaste opbrengst staat, maar ook een bijdrage voor de realisatie van het sociale oogmerk van Bronsgroen. Dankzij de samenwerking kunnen ook de buurtbewoners via Bronsgroen mee investeren in het windproject.

(Lees verder onder de foto)

De windturbines

  • Vermogen: 6,6 MW
  • Elektriciteitsproductie : 5.000 huishoudens
  • CO2 besparing: 3.844 (T/jaar)
  • Locatie: Driepaal, Dilsen-Stokkem
  • Status: gerealiseerd sinds november 2021
  • Aandeel burgerparticipatie : Beperkte lening

Wie kan mee investeren?

Bestaande en nieuwe coöperanten kunnen mee investeren door aandelen te kopen van Bronsgroen. Bestaande coöperanten kunnen bijkomend aandelen kopen tot een maximum van 40 aandelen per persoon. Ook nieuwe coöperanten kunnen tot 40 aandelen per persoon kopen. Een aandeel kost 125.

Ga naar investeren in Bronsgroen.

(Uw inschrijving gaat in vanaf de datum van storting van het overeenkomstige bedrag op ons rekeningnummer: BE62 0689 0030 8961, BIC GKCCBEBB