Zonnedelen… dat is meegenieten van zonnepanelen in Lommel

Er komen zo’n 475 zonnepanelen op daken van 4 stedelijke gebouwen in Lommel en jij kan mede-eigenaar worden. Zo deel je mee in de winst én kan je profiteren van groene stroom tegen een voordelig tarief.

Het project wordt volledig gefinancierd met burgerkapitaal. Als inwoner van Lommel kan je mee investeren in deze 4 hernieuwbare energieprojecten.

Stad Lommel installeert deze zomer zonnepanelen op de daken van Kunstacademie Noord-Limburg, Stadswerken, Basisschool De Schommel en Sporthal 2 De Soeverein. De stad doet dit samen met de Limburgse burger-energiecoöperatie Bronsgroen cv. Het project wordt volledig gefinancierd met burgerkapitaal. Dat wil zeggen dat je als inwoner van Lommel mee kan investeren.

Samen komen er zo’n 475 zonnepanelen, goed voor een vermogen van 198 KWp en een jaarlijkse productie van 180.000 kWh. Dat komt overeen met het jaarverbruik van 50 Vlaamse huishoudens. Daarmee vermijden we jaarlijks een uitstoot van 38 ton CO2.

Dankzij de zonnepanelen kunnen deze gebouwen instaan voor een groot deel van hun eigen gebruik. Het overschot wordt gedeeld met andere stedelijke gebouwen.

Investeren in zonne-energie is goed voor het klimaat en voor je portemonnee. Alleen heb je niet altijd zelf een (geschikt) dak voor zonnepanelen. Daarom krijg je nu de kans om te investeren in hernieuwbare energie in onze stad.

Voor deze projecten hoopt Bronsgroen 218.000 euro aan burgerkapitaal op te halen. Lommelaars kunnen mede-eigenaar worden door één of meerdere aandelen van 125 euro te kopen (maximaal 200). In ruil voor je investering krijg je een dividend van maximaal 6%. Je deelt op die manier in de winst van de coöperatieve vennootschap Bronsgroen. Die brengt Limburgers samen om te investeren in projecten rond hernieuwbare energie en rationeel energieverbruik.

“Een eerlijke en laagdrempelige manier om te investeren in de toekomst.”

Siem Janssen (inwoner van Lommel en coöperant van Bronsgroen)

Er is meer goed nieuws voor wie niet alleen financieel wil bijdragen, maar ook direct betrokken wil zijn bij de overgang naar een duurzamere energievoorziening. Wie minstens twee Bronsgroen-aandelen bezit, kan ook profiteren van 100% groene stroom tegen een voordelig tarief, geproduceerd door onder andere Bronsgroen. Dit verloopt via partnerorganisatie Ecopower.

Siem Janssen is een Lommelaar die investeerde in aandelen van Bronsgroen. Hij vat zijn motivatie mooi samen: “Aandelen kopen in een hernieuwbaar energieproject gefinancierd met burgerkapitaal is een eerlijke en laagdrempelige manier om te investeren in de toekomst. De lokaal geproduceerde groene energie kan je daarbovenop ook nog zelf afnemen tegen een zeer voordelig tarief.”

Heb je vragen? Kom op woensdag 19 juni om 19 uur naar de infomarkt in de foyer van De Soeverein (Sportveldenstraat 10). Aansluitend, om 20 uur, start de infosessie. Daar kom je alles te weten over de zonneprojecten en de werking van Bronsgroen.

Kan je niet aanwezig zijn, maar heb je wel interesse? Op dinsdag 25 juni om 19.45 uur is er een digitale infosessie.

Voor beide infomomenten kan je inschrijven tot en met 17 juni.

Voor deze 4 projecten zoeken we 1.750 Lommelaars die ieder 1 aandeel kopen of 175 Lommelaars die ieder 10 aandelen kopen… Doe jij mee?

Intekenen doe je via onderstaande knop. Daar kan je één of meerdere aandelen (max. 200) van de coöperatie aankopen. Eén aandeel kost 125 euro en wordt nadien geïnvesteerd in het door jouw gekozen zonnepaneelproject in Lommel.

Lees ook over ons project in Lommel in de Vlaamse pers: