Lokale belangstelling voor windturbines Dilsen-Stokkem

Op zondag 21 november organiseerden Windvision en Bronsgroen een infomarkt. Hiermee wilden ze buurtbewoners informeren over de drie windturbines die ze recent bouwden op Driepaal in Dilsen-Stokkem. Door de betrokkenheid van Bronsgroen kunnen ook burgers mee investeren in het project. Ondanks het slechte weer daagden er toch een 25-tal geïnteresseerden op.

De drie windturbines hebben een gezamenlijk vermogen van 6,6 MW en zullen naar schatting 15,5 GWh aan groene stroom per jaar produceren. Dat is genoeg om 4.000 tot 5.000 gezinnen van groene stroom te voorzien. Ook de stad is voorstander van het project. Schepen Ingrid Erlingen: ‘Wij krijgen gedurende twintig jaar een bedrag van de initiatiefnemers dat we herinvesteren in groene energie. Zo hebben we via deze investeringsactie al een groendak aangelegd op het centraal plein in Dilsen’.

(Lees verder onder de afbeelding)

De aanwezigen kregen op het terrein zelf informatie van bouwheer Windvision. Ook Bronsgroen was ter plaatse om meer uitleg te geven over de mogelijkheden om te participeren in het project. Dat kan door aandelen te kopen van Bronsgroen. Daarmee investeer je overigens niet alleen in de windturbines in Dilsen-Stokkem, maar ook in andere projecten van Bronsgroen. Eerder dit jaar begon de eerste burgerwindmolen van Bronsgroen, gerealiseerd in samenwerking met de Waalse coöperatie HesbEnergie, te draaien in Juprelle (nabij Tongeren). In de zomer plaatste Bronsgroen ook zonnepanelen op het dak van het lokaal dienstencentrum Hogevijf in Hasselt.

Wie kan mee investeren?

Bestaande en nieuwe coöperanten kunnen mee investeren door aandelen te kopen van Bronsgroen. Bestaande coöperanten kunnen bijkomend aandelen kopen tot een maximum van 40 aandelen per persoon. Ook nieuwe coöperanten kunnen tot 40 aandelen per persoon kopen. Een aandeel kost 125.

Ga naar investeren in Bronsgroen.

(Uw inschrijving gaat in vanaf de datum van storting van het overeenkomstige bedrag op ons rekeningnummer: IBAN BE42 7512 0591 3054 en BIC AXABBE22)


Geplaatst

in

door

Tags: